mandag 29. oktober 2012

Gulrotkake til fest eller hverdag





4 porsjoner


4 egg
3 dl sukker
3 dl siktet hvetemel
Skallet fra en halv appelsin (bare det gule! ikke det hvite)
2 ts bakepulver
1 ss kanel
1 ts salt
1 ts vaniljesukker (eller frøene fra en vaniljestang)
5 ss olje eller smeltet smør
5 dl revet gulrot

Glasur:

250 g smøreost (f. eks snøfrisk eller philadelphia)
1 ts vaniljesukker
3 ss smeltet smør
300 g melis


Pynt:

Lag gulrotstrimler med potetskreller.
Pynt med revet appelsinsskall, sølvkuler (hvis fest) og en urtekvast 
(sitronmelisse er bedre enn basilikum, men han tager hva man haver).




Fremgangsmåte:
Forvarm ovnen til 180 grader. Pisk egg og sukker luftig, nesten til det blir hvitt. Ha i mel, kanel og bakepulver. Rør det godt inn (bruk gjerne kjøkkenmaskin).Ha i smør eller olje, revne gulrøtter og revet appelsinskall. Rør det godt inn.Smør en rund kakeform. Hell i røra. Stek i ovnen i 45-55 minutter. Sjekk underveis om den blir for brun (legg eventuelt bakepapir over om du er redd den blir for brent). Ta den ut av ovnen og løsne den fra formen. Avkjøl på rist. Legg en kjøkkenhånkle over. La kaka avkjøle seg helt før du begynner med glassuren.


Glasur: Rør sammen alle ingrediensene. Kaka må være helt avkjølt. Del kaka i to (på langs!). Smør på et lag med glassuren på bunnen. Ha på lokket og smør et nytt lag på toppen. Pynt med litt revet gulrot.

1 kommentar: