Fantastisk enkle og sunne og spennende vegetariske pannekaker med forførende fargespill! Nok til 4-5 porsjoner (pannekaker).
Ingredienser
330 ml rismel
½ ts salt
1 ts gurkemeie
1 egg
430 ml kokosmelk (jeg tok mager)
rapsolje til steking
Til sausen
2½ ss limejuice
1½ ss sesamolje
1 ss brunt sukker
1 ss risvineddik
1 ss soyasaus
2 ts revet frisk ingefær
1 rød chili, finhakket
½ ts salt
Til fyllet
1 stor gulrot, kuttet i fyrstikker
2 hvite neper, i fyrstikker (eller daikon, eller reddik)
4 vårløk, kuttet på skrå
1 rød chili, finhakket
250 ml sukkererter, skåret på langs
125 ml løst pakket friske basilikumblader
60 ml løst pakket friske mynteblader
250 ml godt vaskede bønnespirer
250 ml sopp (aroma, shiitake, enoki)
Slik gjør du
Rør mel, salt og gurkemeie sammen. Rør egg og kokosmelk sammen i en annen bolle og rør eggeblandingen sakte inn i melet. Rør godt for å unngå klumper, juster tykkelsen med litt vann om nødvendig. Sett til side.
Bland sammen alle ingrediensene til sausen, juster chilimengden etter ønske. Sett til side.
Bland alle ingrediensene til fyllet sammen i en stor bolle. Sett til side.
Når du er klar til å steke, varmer du en 23 cm stekepanne på middels varme og har i litt olje. Ha i 1/4 til 1/5 av pannekakerøren i per pannekake, ettersom hvor mange du vil lage. Stek som vanlige pannekaker og hold ferdige pannekaker varme mens du steker resten. Server slik: Legg en varm pannekake på hver tallerken. Fordel fyllet på den ene halvdelen av hver pannekake. Ringle over litt saus og fold pannekaken over i en løs "brett" (gjør ikke noe om pannekaken sprekker litt). Topp med litt mer saus og server med det som måtte være igjen av saus.
Du kan tilsette litt tofu, reker eller kylling til fyllet om du ikke vil være helt vegetar :)
Hilsen Gunn Helene
Yum dette ser veldig godt ut! Den skal vi lage til helga!
SvarSlett