Bagett med deilig eller rampete fyll
En helt vanlig bagett blir til noe nytt og spennende når du fyller den før steking!
Deigen:
50 g fersk gjær
2,5 dl lunken melk
2,5 dl lunkent vann
2 ss olivenolje
1 ts salt
1,2-1,4 l hvetemel
Løs gjæren i væsken, rør inn salt og mel til passe fast deig. Kna godt og sett til heving til den er dobbelt så stor.
Del deigen i tre emner.
1) Rull ett deigemne til en pølse på ca 35 cm lengde - den blir naturell bagett.
2) Kjevle emne nummer to til en 35 x 15 cm leiv. Smør på grønn pesto (jeg brukte vel 4-5 ss) og ha på hakkede, steinfrie oliven (jeg brukte ca 2 ss kalamataoliven). Rull sammen til en 35 cm lang pølse og legg den med skjøten ned.
3) Kjevle emne nummer tre til en 35 x 15 cm leiv. Smør på Sjokoade, Nutella (som jeg så Jamie Oliver gjøre) eller annet sjokopålegg du liker. Rull sammen til en 35 cm lang pølse og legg den med skjøten ned.
Har du ikke bagettform? Bruk stekeplate med bakepapir under, no problem!
Hev bagettene i minst en time, mens ovnen forvarmes til 200 grader. Sett en skål vann i ovnen og hell litt i bunnen for damp. Stek bagettene midt i ovnen i ca 30-32 minutter. NYTES varme/lunkne og kalde :)
Jeg trornat med nutella blir de super digge!!!!
SvarSlett*tror at
SvarSlett