På besøk hos brutter sist helg ble det lokal hummer fra Moldefjorden til lørdagskosen. 5 krabater (den siste ligger på benken, under kniven, når bildet knipses) med store klør, ble kokt, avkjølt, rensket og konsumert på godt brød med majo og sitron, og bobler i glasset. Fint skal det være!
Tilberedning: rikelig med vann og salt (50gr salt pr l). Vannet skal være kokende, hummeren legges oppi, bringes til kokepunktet igjen og skal deretter trekke. Total tid i vannet 15-20 min. Avkjøles i romtemp, på rygg.
Kjekt å vite om regler for hummerfiske:
• På kyststrekningen fra svenskegrensen til og med Sogn og Fjordane er det tillatt å fange hummer i perioden fra 1. oktober kl. 08.00 til og med 30. november. For resten av landet er
fisketiden fra 1. oktober kl. 08.00 til og med 31. desember.
• Hummer er bare tillatt å fiske med hummerteiner.
Hummer tatt med annen redskap skal settes tilbake i sjøen.
Hummer tatt med annen redskap skal settes tilbake i sjøen.
• Hummer med utvendig rogn er fredet hele året.
• Minstemål for hummer er 25 cm.
• Fritidsfiskere har en redskapsbegrensning på 10 hummerteiner per person og per fartøy.
• I teiner som er satt ut for fangst av hummer, skal det være minst én sirkelformet fluktåpning på hver side av redskapet. Åpningene skal være minst 60 mm i diameter.
Klippet fra Kysten er din 2012
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar